Tero Hänninen

Julkaistu Kategoriat Henkilöt

Tero Hänninen työskentelee ravintolakaupan kehityspäällikkönä ABC-ketjuohjauksessa. Vaikka Teron työpiste sijaitsee virallisesti Helsingissä Ässäkeskuksessa, hän viettää ison osan vuodesta kentällä tapaamassa ABC-liikennemyymälöiden keittiöhenkilökuntaa. Terolle tärkeää on ruoan laatu ja tuoreus. Hän haluaa, että asiakas voi aina luottaa saavansa ABC-asemalta maukasta evästä pieneen tai isompaan nälkään.

Miksi yhdessä syöminen on sinulle tärkeää?

Perheeseeni kuuluu vaimoni lisäksi 15-, 12- ja 7-vuotiaat lapset. Harrastukset ja muut menot pitävät meidät kaikki kiireisinä, joten yhteinen aika on usein kortilla. Koko perhe kokoontuu vähintään kerran päivässä arkisin saman pöydän ääreen. Tuolloin vaihdetaan päivän kuulumiset, suunnitellaan seuraavia päiviä ja jutustellaan muutenkin rauhassa. Nämä hetket ovat itselle ja tietysti koko perheelle erittäin tärkeitä.

Töissä käymme lähes päivittäin yhdessä syömässä työtovereiden kanssa. Tämä pieni hetki antaa mahdollisuuden hengähtää kiireisestä työstä, kun ”maailma” pysähtyy ja voi rauhassa keskittyä tietysti ruokaan, mutta myös ympärillä oleviin ihmisiin.

Miten itse toteutat sitä arjessa?

Yhdessä syöminen on itselle tuttua jo lapsuudesta. Saman ruokapöydän ääreen kokoonnuttiin kotona päivittäin vaihtamaan kuulumiset ja tietysti juhlapäivinä juhlistettiin yhdessä päivää hyvän ruoan parissa. Sama tapa on jatkunut myös itsellä oman perheen parissa. Syömme perheen

kanssa päivittäin vähintään iltapalan yhdessä ja usein myös töiden jälkeen päiväruoan. Viikonloppuisin panostamme ruokaan vieläkin enemmän ja teemme yhdessä koko perheen voimin ruokaa, nautimme ja keskustelemme siitä yhdessä. Käymme myös ravintolassa perheen kesken.

Useamman kerran vuodessa kutsumme myös kavereita kylään ja valmistamme isommalle joukolle hyvää ruokaa. Tällöin panostamme yhdessä syömiseen – onnistunut hetki hyvän seuran ja ruoan parissa on kerrassaan upeaa.

Vinkkisi yhdessä syömisen lisäämiseen?

Pidä kiinni siitä, että syötte perheen kesken vähintään kerran päivässä yhdessä. Yhteiset hetket kavereiden kanssa ruoan parissa ovat myös mukavia. Näitä saat helposti järjestettyä vaikka niin, että jokainen tuo jotain tarjottavaa pöytään – tällöin kukaan ei kuormitu liikaa.

ABC on mukana tekemässä luomupuuron maailmanennätystä 6. syyskuuta. Liikennemyymälöissä tarjotaan tuolloin asiakkaille ilmaista aamupuuroa klo 6-10. Seuraa ABC-ketjua Facebookissa ja kuulet lisää.