Viikonloppu, jolloin kukaan ei syö yksin! 

Koko Suomen Yhdessä -viikonloppuna (25.–27.8.2017) alkaa lähtölaskenta Suomen syntymäpäivään. Silloin järjestetään Maailman suurimmat kyläjuhlat, koko maan halki levittäytyvä tapahtuma jossa sadat tekijät ympäri Suomea luovat oman näköisiään kyläjuhlia. Luvassa on pieniä paikallisia ja suuria valtakunnallisia tapahtumia: kansallispuistoissa, taivaan alla, varuskunnissa, kouluissa ja ravintoloissa. Järjestä juhlat itse tai yhdessä jonkun kanssa tai nauti jo valmiiksi katetusta pöydästä! 

Maistiaisia tapahtumista

25.8.2017 EVIJÄRVI Uudella, perinteitä kunnioittavalla uittomieskämpällä pidetään vapaamuotoiset avoimet ovet klo 19.00. Tähtisen rouvat eli "Savotan Salme" kumppaneineen keittävät ruiskahvia, jonka kanssa syödään pullapitkoa. Kahvittelun lisäksi laulellaan Lumiahon Satun säestämänä yhteislauluja.
25.8.2017 LAPINLAHTI Syödään yhdessä Lapinlahden torilla 25.8.2017 klo 11-13.  Tarjoamme kasvissosekeittoa, nokkosnäkkäriä ja horsmankukkajuomaa. Tilaisuus on kaikille avoin, vapaaehtoinen maksu. Sateen sattuessa seurakuntatalolla. Järjestäjänä Eläkeliiton Lapinlahden yhdistys ry.
25.8.2017 MÄNTYHARJU Koko kylä syö Mäntyharjun perinneruokaa koulussa ja laitoksissa. Toritapahtumassa alkaa sikakaalitarjoilu klo 16.00. Toritapahtumassa on tarjolla sikakaalin lisäksi perinneruuamme tuunausta keittiomestari Ilkka Arvolan kanssa. Torilavalla on ohjelmaa moneen lähtöön ja kaikenikäisille mm. Senioriteteatteri E-lääkkeen Juhlapuhe (esitys) sekä Kompan tahti ja muita paikallisia musiikkiryhmiä. Välillä tanssitaan yhdessä tapahtumalle sävellettyä sikakaalin ylistyskappaletta. Musiikin on säveltänyt iskelmänikkarit Pertti Haverinen ja sanoittanut LAsse Wikman. Kappaleen esittää Mäntyharjun oma poika Jannu Löyskä. Toritapahtuma päättyy toritansseihin -tanssittamassa Urpo Heikkilä orkestereineen.
25.8.2017 HELSINKI Kaikki katajanokkalaiset on kutsuttu syömään lounasta Merisotilaan torille. Järjestäjänä Katajanokkaseura.
25.8.2017 MÄNTYHARJU Koko kylä syö Mäntyharjun perinneruokaa sikakaalia koulussa ja laitoksissa. Toritapahtumassa alkaa tarjoilu klo 16.00. Tarjolla on sikakaalin lisäksi perinneruoan tuunausta keittiömestari Ilkka Arvolan kanssa. Torilavalla on ohjelmaa moneen lähtöön ja kaikenikäisille, mm. Senioriteatteri E-lääkkeen Juhlapuhe –esitys, sekä Kompan tahti ja muita paikallisia musiikkiryhmiä. Välillä tanssitaan yhdessä tapahtumalle sävellettyä sikakaalin ylistyskappaletta. Musiikin on säveltänyt iskelmänikkarit Pertti Haverinen ja sanoittanut Lasse Wikman. Kappaleen esittää Mäntyharjun oma poika Jannu Löyskä. Toritapahtuma päättyy toritansseihin -tanssittamassa Urpo Heikkilä orkestereineen. Järjestäjänä Mäntyharjun kunta.
25.-27.8.2017 HÄMEENLINNA Suomen Partiolaisten järjestämät Johtajatulet kokoaa Hämeenlinnaan Evon metsään 2000 nuorta johtajaa ja kymmeniä kiinnostavia puhujia Suomen yrityselämän huipulta sekä oman alansa osaajia. Pääseminaari on Suomen Luonnon päivänä lauantaina 26.8. Aikaa on myös varattu tulilla istuskeluun, maailmanparantamiseen kupposen ääressä ja Suomen Luonnon päivästä nauttimiseen Evon metsissä. Päivän päätteeksi Evolle katetaan pitkät pöydät, joiden ääressä syödään yhdessä juhlallisesti Suomen Luonnon päivän päivällinen metsässä.
25.-26.8.2017 KUOPIO SATOA Kuopio Satoa Kuopio Food Festivalissa syödään yhdessä street food -hengessä paikallisia makuja. Järjestäjänä Pro Agria Pohjois-Savo ja kumppanit.
25.-27.8.2017 ESPOO Tulossa on isoja tuotantoja Espoo päivään liittyen, esimerkiksi illallinen jonka teemana on tulevaisuus ja tulevaisuuden teot. Järjestäjänä Espoon kaupunki ja kumppanit.

25.-26.8.2017 ADDIS ABEBA Finnish Your Dinner. Järjestäjänä Ulkoministeriö, ulkomaanlähetystöt ja Yhteismaa.

25.-26.8.2017 ASTANA Finnish Your Dinner.  Järjestäjänä Ulkoministeriö, ulkomaanlähetystöt ja Yhteismaa.

25.-26.8.2017 BUENOS AIRES Finnish Your Dinner. Järjestäjänä Ulkoministeriö, ulkomaanlähetystöt ja Yhteismaa.

25.-26.8.2017 JAKARTA Finnish Your Dinner. Järjestäjänä Ulkoministeriö, ulkomaanlähetystöt ja Yhteismaa.

25.-26.8.2017 KUALA LUMPUR Finnish Your Dinner. Järjestäjänä Ulkoministeriö, ulkomaanlähetystöt ja Yhteismaa.

25.-26.8.2017 LUMA Finnish Your Dinner. Järjestäjänä Ulkoministeriö, ulkomaanlähetystöt ja Yhteismaa.

25.-26.8.2017 LUSAKA Finnish Your Dinner. Järjestäjänä Ulkoministeriö, ulkomaanlähetystöt ja Yhteismaa.

25.-26.8.2017 PIETARI Finnish Your Dinner. Järjestäjänä Ulkoministeriö, ulkomaanlähetystöt ja Yhteismaa.

25.-26.8.2017 MOSKOVA Finnish Your Dinner. Järjestäjänä Ulkoministeriö, ulkomaanlähetystöt ja Yhteismaa.

25.-26.8.2017 TALLINNA Finnish Your Dinner. Järjestäjänä Ulkoministeriö, ulkomaanlähetystöt ja Yhteismaa.

25.-26.8.2017 WASHINGTON Finnish Your Dinner. Järjestäjänä Ulkoministeriö, ulkomaanlähetystöt ja Yhteismaa.

26.8.2017 ILOMANTSI Maailman suurimmat villiruokadestarit järjestetään Ilomantsissa. Ilomantsiin katetaan maailman suurin villiruokalounaspöytä, johon kaikki ovat tervetulleita. Järjestäjänä aara-Karjalan Leader ry.
26.8.2017 PORI Suomen vanhin kävelykatu herää henkiin kun Satakunnassa syödään yhdessä! Luvassa on musiikkiesityksiä sekä paikallisia makupaloja, ja historian havinaa. Järjestäjänä Suomi100 Satakunta ja yhteistyökumppanit.
26.8.2017 SIILINJÄRVI Siilinjärven seurakunta osallistuu Maailman suurimpiin kyläjuhliin järjestämällä sunnuntaisen Suomi-lounaan Vuorelan kirkon pihalla 27.8. klo 11. Menu sisältää mm. paistettuja muikkuja, satokauden juureksia ja -salaattia sekä herukkamehua ja kotikaljaa. Aikuisille menu on 7 e, 4-10 -vuotiaille 3 e. Lounasta siivittää musiikki ja yhteislaulut. Ruokaa ja ruokailupaikkoja löytyy sadalle ruokailijalle. Omin eväin tulevat voivat tuoda myös omat kalusteet pystytettäväksi pihamaalle, tai picnic-viltin nurmikolle levitettäväksi. Tapahtumaa tukee Etelä-Siilinjärven alueen yhdistykset ja yritykset.
26.8.2017 SEINÄJOKI Pohjanmaan suuret kyläjuhlat 26.8.2017 Lakeuden puistossa, missä Pohjanmaan paistinkääntäjät ja Etelä-pohjanmaan keittiömestarit valmistavat paikallisia herkkuja ja kertovat yhdistysten toiminnasta.
26.8.2017 HELSINKI Roihuvuoren palvelukeskus Elokuussa 2017 osallistumme Maailman suurimpiin kyläjuhliin! Juhlat pystytämme Herttoniemen sairaalarakennuksen ala-aulaan. Rakennamme pitkän pitopöydän perinteisistä suomalaisista herkuista 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Pöytään ovat tervetulleita talon pitkäaikaiset asukkaat, lyhytaikaisemmat vieraat, omaiset ja talon henkilökunta.
26.8.2017 TURKU Turun Yleismessuilla 14.-27.8. järjestetään kaiken muun hulppean tapahtumarunsauden keskellä myös Syödään yhdessä –tempaus! Järjestäjänä Turun Messukeskus ja kumppanit.
26.8.2017 SULKAVA Saimaan rannalla järjestetään Maailman suurin kyläjuhla, paikallisyhdistykset kutsuvat kaikki yhteiseen pöytään syömään lähellä tuotettua ruokaa. Järjestäjinä Visit Sulkava, Martat ja MTK.
26.8.2017 PORVOO Koska teemana on yhdessä – tillsammans, kutsu Porvoon vanhempainyhdistyksen ry Porvoon Seudun 4H-yhdistyksen ja MLL Uuden Porvoon paikallisyhdistyksen kanssaan piknikille. Pikniktapahtuma on 26.8. klo 12-14 Porvoossa Runebergin puistossa. Järjestäjänä Porvoon vanhempainyhdistykset ry.
26.8.2017 HELSINKI Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset osallistuvat Syödään yhdessä -teemavuoteen järjestämällä somali- ja kantaväestön omaishoitoperheille yhteisen tilaisuuden yhdessä Amal Express osuuskunta Kadian kanssa. Päivän tarkoitus on erityisesti juhlistaa samankaltaisuutta ja juhlavuoden yhdessä -teemaa. Tervetulleita ovat kaikenikäisten hoidettavien omaishoitoperheet! Luvassa on mm. haitarinsoittoa ja lasten kansantanssiryhmä, runonlausuntaa ja lyhyt luento. Tarjolla on lohikeittoa ja sambusaa. Järjestäjinä POLLI ry ja Amal Express osuuskunta Kadia.

26.8.2017 HELSINKI Illallinen Suomen taivaan alla. Järjestäjänä Yhteismaa ry.

26.8.2017 ESPOO Illallinen Suomen taivaan alla. Järjestäjänä Yhteismaa ry.

26.8.2017 TURKU Illallinen Suomen taivaan alla. Järjestäjänä Yhteismaa ry.

26.8.2017 TAMPERE Illallinen Suomen taivaan alla.  Järjestäjänä Yhteismaa ry.

26.8.2017 LAHTI Illallinen Suomen taivaan alla.  Järjestäjänä Yhteismaa ry.

26.8.2017 LEMMENJOKI Lemmenjoen kansallispuistossa Kaapin Jounin vanhalla porotilalla 26.8. saamenkielinen tilaisuus, jossa on musiikkia kaikilla neljällä Suomessa esiintyvällä saamen kielellä. Luvassa on konserttieväs, Heikki Nikula paikallisesta hotellista tekee "rikkaruohoruokaa" luonnon antimista. Järjestäjinä Metsähallitus ja Siida. 
26.8.2017 PERTTELI Perttelin Pohjoinen Pienviljelijäyhdistys kutsuu kaikki yhdistyksen jäsenet sekä kyläläiset yhteiseen porsasjuhlaan!
26.8.2017 HELSINKI Runokuu ja Suuri lukuseikkailu järjestävät yhteisen lukemisen ja lastenkirjallisuuden juhlan! Runokuun lukuseikkailu kutsuu lapsiperheet Annantalolle nauttimaan festivaalitunnelmasta, kirjapiknikistä sekä innostavasta ohjelmasta ja työpajoista. Samalla Annantalolla on mahdollista tutustua myös Pikku kakkosen juhlavuoden näyttelyyn sekä nauttia Syödään yhdessä -ruokakojujen annista.
26.8.2017 TAMPERE Tampereen Paistinkääntäjät, Pirkanmaan Keittiömestarit ja Juvenes Juhlapalvelu tempaisevat ulkoilmatapahtuman Frenckellin sisäpihan terassille. Mestareiden parilat kuumana ja Juveneksen juomatarjouksia. Samana päivänä tapahtumia kaikkialla ympäri maata 100-vuotiaan Suomen ruokakulttuurin kunniaksi. Poikkea vapaasti klo 12 – 17 tai varaa pöytä iltakattaukseen alk. klo 18, varaukset juhlapalvelu@juvenes.fi. Menuun voi tutustua osoitteessa https://www.rotisseurs.fi/tampere/koko-suomen-kylajuhla/
26.8.2017 RUOTSINKYLÄ Ruotsinkylän kyläyhdistys ry - Klemetskog byförening rf järjestää Syödään yhdessä Kyläbrunssin, johon on kutsuttu kaikki alueen asukkaat. Toivomme kylän muiden yhdistysten Koti ja Koulu, Hem och Skola, Myllykylän Mylly, Tuuspartio osallistuvan Kyläbrunssin järjestämiseen ja myymään tuoreen sadon tuotteita ja valmistamiaan herkkuja.
26.8.2017 RAJAMÄKI Rajamäen kyläyhdistys järjestää 26.8.2017 vuotuiset Rajamäen Kyläpäivät , jotka meräävät oman ja lähitaajamien asukkaiden lisäksi väkeä kauempaakin - tapahtuman laajuuden, perinteiden, laadukkaiden ja monipuolisten solistien ja yhtyeiden sekä yksinkertaisesti loistavan ja rennon menon vuoksi. Tänä vuonna Rajamäen Kyläyhdistys järjestää jatkot Kyläpäiville Rajamäen urheilupuistossa yhdessä syömisen merkeissä. 
26.8.2017 KEURUU Vehkomäessä syödään yhdessä kulttuuriympäristössä Kulttuuriympäristö näkyväksi -hankkeen organisoimana yhdessä paikallisten pienyrittäjien kanssa. Perinteisiä ruokia maalaisympäristössä kulttuuriympäristöaiheisella lisäohjelmalla. Järjestäjänä paikalliset Maa- ja kotitalousnaiset.
26.8.2017 HELSINKI Kolmen taloyhtiön väki järjestää Vallilassa yhteisen illallisen yhteisessä pihassa apsiperheille sopivaan aikaan, eli noin klo 16-18. Kukin tuo omat tai jaettaviksi tarkoitetut ruokansa, pöytänsä ja tuolinsa ja sitten mentiin. Kuudelta alkavat Puu-Vallilan asukasyhdistyksen vastaavat kekkerit viereisessä puistossa, sinne voivat halukkaat jatkaa. Ohjelmassa on myös kamppailulajien esittelyä!
26.8.2017 RAASEPORI Muinaistulien yönä ja Suomen luonnon päivänä 26.8. klo 19-23 Raaseporin linna herää uuteen eloon ja valoon ja juhlistamme samalla satavuotiasta Suomea! Elokuisessa illassa linnalla on näkemistä, kokemista ja tekemistä koko perheelle: syödään yhdessä lyhtypikniktunnelmissa, nautitaan kuorokonsertista, valaistaan joki kelluvin valoin, eläydytään tarinoihin ja kokeillaan valomaalausta. Tapahtuma huipentuu illan pimetessä, kun kansainvälisen valotaidekilpailun voittajat heijastavat “Reflection of History” -valotaideteoksensa linnan muuriin. Vapaa pääsy. Tervetuloa! Järjestäjinä Metsähallitus, Humakin ”Lights On!” -hanke ja paikalliset toimijat
27.8.2017 NURMIJÄRVI Nurmijärven kunta järjestää koko perheen rennon pikniktapahtuman Syödään yhdessä Taaborinvuorella. Taaborinvuori liittyy osaksi Maailman suurimpia kyläjuhlia sunnuntaina 27.8.2017 klo 11-14. Kulttuuripalvelut järjestää yhteiseen ruokailuun kauniit puitteet, penkit ja liinoitetut pöydät sekä musiikkia. Lisätietoja lähempänä tapahtumaa. Järjestäjänä Nurmijärven kunta.
27.8.2017 KIHNIÖ Kihniön Mäkikylässä syödään yhdessä seudun vanhimmassa asuinpaikassa, nautitaan yhdessäolosta ja hyvästä ruoasta. Ohjelmassa on mm. asutuksen historiaa, vanhoja valokuvia, musiikkia, poniajelua ja huutokauppa! Puffetissa on varraspossua (10 e / annos), grillimakkaraa, kahvia ja tuoretta pullaa. Maksu käteisellä!
27.8.2017 HARTOLA Hartolan kuntalaiset on haastettu yhdistyksineen Syömään Yhdessä ulkona sunnuntaina klo 11-16. Syömme yhdessä myös taidepicnicin merkeissä kartanomiljöössä Tainiovirran rannalla. Pihapiiriin kuuluu Itä-Hämeen museo ja Maila Talvio -salonki näyttelyineen.
26.8.2017 ESPOO Vanhan Albergan puistossa järjestetään popup-piknik Espoo-päivänä Vanhan Albergan puutarhassa (Upseerinkatu 9) lauantaina 26.8. klo 14-16! Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto ry tarjoaa kahvit, tuo sinä omat piknikevääsi ja liity seuraan. Syödään yhdessä luonnon helmassa!

Kuudennen päivän bileet

Joka kuukauden kuudes päivä syödään yhdessä! Suomi ansaitsee enemmän kuin yhdet synttärit, joten joka kuukausi juhlitaan eri teemalla. Kesällä lausutaan oodi suomalaiselle ruoalle ja juomalle, ja ollaan ylpeitä omasta omalaatuisuudesta! Järjestä omat kuudennen päivän bileet tai lähde mukaan muiden juhliin! 

6.7.  Oodi suomalaiselle ruoalle ja juomalle 

Missään muualla ei ole niin omaleimaista juomakulttuuria kuin meillä. Suomessa juodaan maailman eniten kahvia ja maitoa, yhdessä ja erikseen. Ja meillä joka viides olut nautitaan saunomisen yhteydessä. Heinäkuun 6. päivä Eino Leinon päivänä nostetaan malja suomalaiselle ruoalle ja juomalle – kukin millä tykkää, kunhan se tehdään yhdessä – kippis!

6.8. Mustikkapiirakkapäivä

Suomalaisia marjoja ei korvata hevillä eikä muun maalaisilla. Suomalainen mustikka on omaa luokkaansa sekä makunsa että terveysominaisuuksiensa takia. Meillä suvut voi jaotella sen perusteella, tehdäänkö mustikkapiirakka pulla- vai muropohjaan. Tehtiinpä teillä kummin vain, kutsu naapurit, ystävät tai työkaverit kylään 6.8. sillä silloin vietetään Myllyn Parhaan kutsumana koko Suomen Mustikkapiirakkapäivä. 

Herkkujen Suomi 3.-5.8.2017  

Loppukesän suosikki, lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi ja kotimaisten oluiden Syystober -tapahtumakokonaisuus  järjestetään Helsingin Rautatientorilla jo seitsemättä kertaa! Tapahtumiin on vapaa pääsy, joten nappaa kaverit mukaan ja tule maistelemaan suomalaisia lähiherkkuja! Lue lisää.. 

Kaikki kuudennen päivän bileet

6.1. SYÖMÄÄN! -kutsu
6.2. Syödään yhdessä kotona
6.3. Syödään yhdessä töissä
6.4. Mämmien yö
6.5. Syödään yhdessä pihalla
6.6. Suomen yhteinen kahvihetki
6.7. Oodi suomalaiselle ruoalle ja juomalle!
6.8. Kansallinen mustikkapiirakkapäivä
6.9. Luomupuuron ME
6.10. Vi äter tillsammans - let's eat together
6.11. Ravintoloiden yllätyspäivä
6.12. Syödään ja juhlitaan yhdessä