Suvi Honkavaara

Julkaistu Kategoriat Etusivun teema, Henkilöt, Yleinen

Suvi Honkavaara on Suomen Metsästäjäliiton järjestösihteeri, ja on ollut mukana ideoimassa liiton tapaa osallistua Syödään yhdessä -teemavuoteen. Tuloksena syntyivät Suomen suurimmat peijaiset, jotka järjestetään 4.11. Lue niistä lisää täältä, ja tule mukaan! 

Miksi yhdessä syöminen on sinulle tärkeää?

Elän ruuhkavuosia. Elämä kotona ja töissä on kiireistä. Yhdessä syöminen on minulle rentoutumista ja taukoa arjen hulinassa. Työporukalla ruokatunnilla puhutaan muustakin kuin työstä ja kotona perhe kokoontuu yhdessä ruokapöytään. Jonkun muun tekemä ruoka on arjen luksusta. Ihan tavallinen lounasannos edessä ja hyvä seura saa hymyn huulille.

Miten toteutat sitä itse arjessa?

Laitan joka arkipäivä perheelle päivällisen. Pärjäisin itse vähän kevyemmälläkin iltasyömisellä, mutta lasten takia teen niin sanotun kunnon ruoan. Syömisen ohessa on mukava rupatella miten kaikkien päivä on mennyt töissä ja päiväkodissa. Haluan tehdä arkisista ruokailuista positiivisia kokemuksia. Viikonloppuisin ruoanlaittoon voi käyttää vähän enemmän aikaa ja monesti lapset haluavat olla kokkailussa mukana. Välillä tulee vähän sotkua, kun 3- ja 5-vuotiaat apurit hämmentävät ”soppaa” keittiössä. Haluan kuitenkin, että he oppivat valmistamaan ja arvostamaan itse tehtyä ruokaa ja yhteisiä ruokahetkiä.

Vinkki yhdessä syömisen lisäämiseen?

Lettukestit! Lettujen tai vohvelien ainekset löytyvät melkein aina kaapista, joten yllätysvieraat eivät ole ongelma. Paistaja voi seurustella keittiöön kokoontuneiden kyläilijöiden kanssa tai jokainen voi itse paistaa vuorollaan lettunsa. Kaikki saavat tuunata annoksensa marjoilla tai hilloilla makunsa mukaiseksi. Helppoa, rentoa ja hauskaa yhdessä olemista ja syömistä, joka sopii aamuun tai iltaan, kesään tai talveen.