Paulig haastaa Sinut kahvittelemaan yhdessä 6.6.

Julkaistu Kategoriat Yleinen

Kutsumme Pauligin kanssa koko Suomen yhteiselle kahvihetkelle kesäkuun 6. päivä! Suomen suosituinta kahvia, Juhla Mokkaa, valmistava Paulig on yksi teemavuoden pääkumppaneista.

Kahvittelu on juurevaa yhdessäoloa

Suomalainen kyläilykulttuuri on joutunut uhanalaiseksi. Ennen vanhaan kyläily ei aina ollut vain ystävien juttuhetki, vaan sillä saattoi olla käytännöllisempiä tarkoitusperiä.

Vieraanvaraisuuden vähenemistä on valiteltu jo iät ja ajat. Kyläilykulttuuria tutkineen Maarit Knuuttilan mukaan jo 1500- ja 1600-luvuilla valiteltiin vanhan kyläilykulttuurin katoamista ja kasvavaa itsekkyyttä. Kyläilyn ihanne ja käytäntö eivät välttämättä aina ole kohdanneet.

Kesä ja kyläily sopivat yhteen hyvin, sillä suomalaisten kynnys kyläillä toistensa luona on matalimmillaan juuri mökeillä. Mökit ovat myös ikään kuin perinteisten elämäntapojen säiliöitä. Juuri mökillä vanhat tavat ja konkreettisestikin vanha tekniikka – kaasujääkaapit ja vesikaivot – ovat tavallisia. Mökillä suomalainen kuoriutuu avoimeksi, ja unohtaa arjen rajat myös sosiaalisuudessa.

Kyläily on niin tärkeää, että siitä ja sen katoamisesta ollaan oltu huolissaan jo vuosisatoja – miksi? Se on arkisen sosiaalisuuden tärkeä muoto. Tuoreena höyryävään kahvikupilliseen tiivistyy yksinkertaisimman yhdessäolon ydin. Kahvittelu, kyläily on yhdessäolon kulttuurinen peruskivi. Sitä on syytä vaalia. Kyläilykulttuurin henkiinherättäminen on onneksi helppoa.

Suomeen on juurtunut hiljalleen uudenlainen kahvilakulttuuri. Emme enää kulje kylänraitilla kahvilla, mutta nyt on vieläkin helpompaa lähettää viesti kaverille ja tavata siinä lähikahvilassa – tai vaikka huoltoasemalla. Samaan aikaan vanhasta emännän ylpeydestä voidaan hieman hellittää, ja luottaa siihen että hyvä kupillinen kahvia rennosti sohvalla riittää myös kaverille. Tarjoilua tärkeämpää on olla yhdessä.

Hyvä syy olla yhdessä

Paulig juhlistaa 100-vuotiasta Suomea haastamalla kaikki suomalaiset yhteiselle kahvitauolle tiistaina 6.6. klo 14. Hyvän kahvin päivää on vietetty vuodesta 2004 alkaen ja tänä vuonna se on osa Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön isännöimää Syödään yhdessä -teemavuotta.

‒ Suomalainen kahvikulttuuri on monipuolinen ja iloisia vivahteita täynnä. Mikäpä ilmentäisi sitä paremmin kuin iltapäivän kahvipaussi? Haluamme kannustaa ihmisiä pitämään pienen tauon arjen kiireistä ja pysähtymään yhdessä kahvikupin äärelle, viestintäpäällikkö Pirjo Hästbacka Pauligilta kertoo.

Samalla on hyvä tilaisuus harjoitella maljan nostamista satavuotiaan Suomen kunniaksi – kesäkuun kuudentena on tasan puoli vuotta itsenäisyyspäivään.

Kahvipäivä näkyy myös Helsingin katukuvassa. Aleksanterinkadun ja Kluuvikadun kulmassa sijaitsevassa Paulig Kulmassa paahdetaan kahvia koko päivän, joten Helsingissä liikkuvat voivat käydä maistelemassa kesäuutuuksia ja nappaamassa tuoreen kahvin mukaansa aina aamuvarhaisesta iltamyöhään. Hyvän kahvin päivän tunnelmia voi seurata myös Pauligin sosiaalisen median kanavissa. Juhlapäivän kunniaksi Pauligin Paula pukeutuu uuteen juhla-asuunsa, joka on moderni versio Sääksmäen kansallispuvusta.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ja kesäkuussa vietettävän Hyvän kahvin päivän kunniaksi Paulig kutsuu kaikki suomalaiset pitämään yhteisen kahvitauon 6.6. klo 14. Nauti kuppi suosikkikahviasi ja ota myös ystäväsi tai työkaverisi hetkeen mukaan ja jaa tunnelmat sosiaalisessa mediassa. Kurkista Instassa @PauligFi ja näet, mitä kahvin kotona, Pauligin paahtimolla tapahtuu!

 

#syödäänyhdessä #kahvi #tietystipauligin #paulig