Timo Mikkola

Julkaistu Kategoriat Henkilöt

Tällä kertaa viikon henkilömme on koko kuukauden henkilö! Sinebrychoffin viestintäpäällikkönä työskentelevä Timo Mikkola tietää, että juoma- ja ruokakulttuuri kulkevat käsi kädessä. Yhteisissä hetkissä on jotain pyhää, oli kyseessä sitten olutmaistelu tai aamupala. Sinebrychoffin Youtube -kanavalta kannattaa kesää varten napata talteen vinkit oluen ja ruoan parhaisiin makuyhdistelmiin!

Miksi yhdessä syöminen on sinulle tärkeää?

Varhaisimmat yhdessä syömisen muistikuvani ovat suvun yhteiseltä kesämökiltä, jossa sekä aamiaiset, lounaat että illalliset syötiin oman perheen, isovanhempien, serkkujen, tätien ja setien kanssa yhdessä ison pöydän ääressä, ulkona kesäsään salliessa tai mökin tuvassa takkatulen loimutessa. Uskon, että lapsena koetut hauskat yhdessä syömisen hetket ovat merkittäviä siinä, miten vanhempanakin suhtaudun yhteisiin ruokahetkiin tärkeinä huippuhetkinä.

Yhdessä syöminen tuo ystävät ja tuntemattomat yhteen luontevammin kuin lähes mikään muu sosiaalinen konteksti. Kaikkien pitää syödä, ja syöminen lähes pakottaa ihmiset keskustelemaan keskenään. Yhdessä syöminen on hyvä tapa tutustua uusiin ihmisiin. Juoma ja ruoka ovat helppoja puheenaiheita, ja niissä riittää ihmettelemistä.

Syömisessä on monia sävyjä: Yhteinen aamiainen on aivan erilainen tapahtuma kuin lounas, illallisesta puhumattakaan. Perheen ja sukulaisten kanssa syöminen lisää sidettä, yhteenkuuluvuutta.

Yhdessä syömiseen liittyy tietysti myös yhdessä juomien nauttiminen. Esimerkiksi hyviä oluita on luontevinta maistella syömisen yhteydessä. Itse olen töissä panimolla, joka on jo vuosikausia korostanut oluen ja ruoan yhdistämistä ja oikeaa tarjoilua – sitä viestiä on helppo kertoa eteenpäin. Olut saa ruoan parhaat maut esiin ja toisinpäin.

Ei ihme, että yhteinen ateria on tärkeässä asemassa uskonnoissa tai vaikkapa itämaisissa teeseremonioissa – yhdessä syömisessä on jotain pyhää.

Miten toteutat sitä itse arjessa?

Syön usein ystävien ja avovaimoni kanssa ravintolassa. Suomalainen ravintolakulttuuri elää ja kehittyy ja uusia mielenkiintoisia ravintoloita tuntuu syntyvän joka kuukausi. Kokoonnumme usein ystävieni kanssa syömään jonnekin ja maistelemaan oluita. Ja vaikka jäisi ihan kotiin, hyvä yhdessä tehty ateria nostaa hiljaisemman lauantai-illan ihan uudelle tasolle. Työpaikallani nautin lounaan aina työkaverien kanssa panimolla olevassa Sodexon ravintolassa, jossa on aina hyvää lounasseuraa.

Vinkki yhdessä syömisen lisäämiseen?

Kaikki hyvät asiat tarvitsevat vähän viitseliäisyyttä! Esimerkiksi kaveriporukalla voi sopia, että kerran kuukaudessa tavataan yhteisen aterian merkeissä. Tai mennään kokeilemaan joku uusi ravintola. Yhdessä syömiseen voi lisätä myös ohjelmallisuutta. Esimerkiksi juuri oluen ja ruoan makuparien yhdessä löytäminen voi olla silmiä ja makuhermoja avaava juttu.

Tutustu aiempiin henkilöihin täällä!