Lyhyesti

Mikäpä olisi parempi tapa juhlia 100-vuotiasta Suomea kuin nauttia syksyn sadosta yhdessä pöydän ääressä. Laita kutsu kiertämään ja huuda: ”Syömään!” – ja koko Suomi syö yhdessä sillä 25.-27.8. on viikonloppu, jolloin kukaan ei syö yksin.

Tiesitkö, että me Suomessa syömme yksin enemmän kuin missään muussa OECD –maassa. Tehdään siihen nyt muutos. Tule mukaan toteuttamaan Maailman suurimpia kyläjuhlia: kerää porukka kokoon tai kutsu naapuri mukaan. Koko Suomi on nimittäin täynnä valmiita tapahtumia tai voit järjestää ihan oman Syödään yhdessä –juhlan.

Nyt kutsutaan kaikki syömään yhdessä!

Suuret koko Suomen tapahtumat:

Luonnon päivät: 26.8. juhlitaan luontoamme kaikissa 40 kansallispuistossa, joissa on mahdollisuus kokoontua syömään yhdessä eväiden kanssa ja kuuntelemaan kuorojen laulua. Ohjelmaa on koko päivän ajan: luonnonpaivat.fi

Illallinen taivaan alla: Pitkät pöydät valtaavat monien Suomien kaupunkien kadut 26.8. Pakkaa eväskori, kutsu ystävät ja löydä uusia. Innokkaat varaavat paikat hetkessä, varaa omasi tai järjestä oma illallinen: illallilentaivaanalla.yhteismaa.fi

Kylät ja kaupungit: Monissa kunnissa ja kaupungeissa, kouluissa, sairaaloissa ja hoitolaitoksissa viikonloppuun viritetty yhteisiä ruokahetkiä.

Finnish your dinner: Kyläjuhltia vietetään myös ulkomailla, kun ulkoministeriö kattaa pitkiä pöytiä kahdeksaan Suomen suurlähetystöön ympäri maailmaa: illallinentaivaanalla.yhteismaa.fi

Järjestä omat juhlat: Elo-syyskuussa juhliesi syyksi voit sanoa venetsialaiset tai sadonkorjuujuhlat. Kutsu mukaan vaikka naapuri tai ystävä, jonka tiedät olevan yksin, niin se hyvä mieli leviää. Olemme tehneet ystäviesti kutsumisen helpoksi kutsukortilla, joka on irtileikattava postikortti tuossa vieressä.

Poimintoja eri paikkakuntien tapahtumista: 

  1. Lemmenjoki: Kaapin Jounin vanhalla porotilalla 26.8. saamen kieltä ja ruokaa luonnon antimista.
  2. Posio: Anu Pentikin tilalla kahdentoista maahanmuuttajan sekä kuuden posiolaisen paikallisen kanssa tehdään ruokaa ja keramiikkaa.
  3. Kuopio: Kuopio Wild Food Festivaleilla 25.-26.8. syödään yhdessä street food –hengessä paikallisia, tuoreita makuja.
  4. Isokyrö: Lehmäjoen kyläyhdistys ja maaseutunaiset järjestävät peltopiknikin kaikille.
  5. Ilomantsi: Maailman suurimmat villiruokafestarit, joilla mm. maailman suurin villiruokalounaspöytä.
  6. Keski-Suomi: Chaine des Rotisseurs järjestää kyläjuhlat Koiviston kyläyhdistyksen kanssa 500 hengelle.
  7. Pori: Satakunta syö yhdessä Suomen vanhimmalla kävelykadulla ja Yyterissä.
  8. Turku: Turun yleismessuilla syödään yhdessä sotkun pihassa ja tehdään jotain ennennäkemätöntä!
  9. Mäntyharju: Mäntyharjulaiset syövät yhdessä sikakaalia sikakaalilaulun ja –tanssin säestäminä.
  10. Pääkaupunkiseudun monet tapahtumat: Luvassa runsaasti pieniä ja suuria tapahtumia, kuten esimerkiksi Espoo –päivä, Annantalon lastentapahtuma ja Vantaan yhteinen pöytä.

Tiedotteet

Esite

Valokuvia