Johanna Kemppinen

Julkaistu Kategoriat Etusivun tarina, Henkilöt

Myllyn Parhaan markkinointipäällikkö Johanna Kemppinen arvostaa ruokapöydässä käytyjä keskusteluja, ja rohkaisee kaikkia kyläilemään. Syyskesän sujuvin vierasvara on tietysti mustikkapiirakka, johon tarpeet saa lähimetsästä. Myllyn Paras kutsuu 6.8. kaikki suomalaiset tekemään mehevistä kotimaisista mustikoista piirakkaa. Lue lisää täältä!

Miksi yhdessä syöminen on sinulle tärkeää?

Ruoan ääressä ihminen on aidoimmillaan. Hyvä ruoka vastaa kaikkiin aisteihin: makuun, tuoksuun ja suuntuntumaan – sekä myös houkuttaa jakamaan ajatuksia ruokaseuran kanssa. Parhaimmat ja antoisimmat keskustelut olen yleensä kokenut ruokapöydässä.

Miten toteutat sitä itse arjessa?

Perheemme syö nyt viimeisiä kuukausia yhdessä, esikoinen lähtee kohta opiskelemaan ja jään varmasti kaipaamaan välillä haastaviakin pöytäkeskustelujamme. Olemme puhuneet vuosien aikana niin historiasta, politiikasta kuin yhteisistä lapsuusmuistoistakin. Yleensä jossain vaiheessa keskusteluja on jouduttu tarkistamaan asioita internetistä ja keskustelu on jatkunut taas eteenpäin. Kuopus jää onneksi vielä pariksi vuodeksi kotiin, joten puheenaiheet eivät varmasti vielä lopu tähän ruokaseuran pienenemiseen. Toivon että kun aikanaan jäämme mieheni kanssa kaksin aamiaispöytään, aamun lehti ei nouse väliimme vaan voimme jatkaa herkullisia keskusteluja myös kahdestaan. Olen myös huomannut että matkoilta ei välttämättä muisteta niitä nähtävyyksiä vaan se mitä ruokaa matkalla syötiin, tutustuminen uusiin makuihin ja ruokiin on ollut osa yhdessä kokemista.

Vinkki yhdessä syömisen lisäämiseen?

Madalletaan kynnystä kutsua toisia syömään. Pikainen soitto kaveripiirille, naapurille tai vaikka kummitädille niin seura on taattua, tarjotaan sitä mitä kaapista löytyy ja puheensorina hoitaa loput. Vietetään myös tavallisia arkijuhlia, nimipäiviä, ensimmäisiä mansikoita tai ensilumen päivää – aiheita on loputon määrä ja aina voi keksiä lisää. Joskus itse suunnittelu on tärkeintä, kootaan vaikka Facebook-ryhmä ja tehdään valmistelut yhdessä, valitaan ruokapaikaksi vaikka kaupungin puisto tai teemaksi vaaleanpunainen. Nautitaan elämästä yhdessä ruoan ääressä.