Joel Heino

Julkaistu Kategoriat Henkilöt

Metsähallituksen Luontopalveluiden projektipäällikkö Joel Heino tekee Luonnon päivien parissa töitä myös yhdessä syömisen hyväksi. Tällä viikolla kaikki suomalaiset on kutsuttu tekemään töitä luontoon! Lue lisää täältä. 

Miksi yhdessä syöminen on sinulle tärkeää?

Yhdessä syöminen on minulle tärkeää, koska siihen kiteytyy omassa elämässäni monta erilaista sosiaalista tilannetta. Se on arjen pysähtymistä tärkeimpien ihmisten ääreen, se on (teko)syy tavata kavereita ja se on myös tapa rentoutua. Ajoittain se on myös kilvoittelun ja statuksen mittaamisen väline, kuten esimerkiksi retkieväitä vertaillessa metsän siimeksessä – joskus pitää kattaa pöytä koreaksi.

Miten toteutat sitä omassa arjessasi?

Työpäivän aikana yritämme kasata aina porukan mukaan lounaalle. Yhteislounaalla tulee puhuttua myös töiden ulkopuolisia asioita.. Vaikka myönnän, että varsinkin isossa pöydässä taidan välillä karata kännykän maailmaan. Aamu- ja iltapala on meillä kotona pyhitetty niin, ettei puhelin tai muut laitteet häiritse kanssakäymistä. Hesaria saa lukea.

Vinkkisi yhdessä syömisen puolesta?

Älä tuo kännykkää ruokapöytään vaan jätä se eri huoneeseen tai toimistoon. Sammuta mobiilidata ja wifi jo hyvissä ajoin illalla ja keskity ympärillä oleviin ihmisiin.