Pirjo Hästbacka

Julkaistu Kategoriat Henkilöt

Pirjo Hästbacka tekee töitä hyvän kahvin parissa Pauligilla viestintäpäällikkönä, ja on ollut mukana tekemässä 6.6. vietettävää huikeaa koko Suomen kahvihetkeä! Kannattaa käydä kurkkaamassa Pauligin Facebookista, mitä kaikkea päivän kunniaksi on keksitty.

Miksi yhdessä syöminen on sinulle tärkeää?

Ruokahetki on usein hektisestä arjessa ihana tauko, joka vie makumatkalle ja jonka aikana voi vaihtaa kuulumisia työkavereiden, perheen tai ystävien kanssa.

Miten toteutat sitä itse arjessa?

Lapsiperheen arki pyörii usein ruoan ympärillä. Vatsat täytyy pitää kylläisinä, jotta ei tule kiukkua. Perheen yhteiset ruokahetket arjessa ja etenkin aamu- ja iltapalat toimivat myös tiedotuskanavina: niissä kootaan lauma yhteen, ladataan akut sekä kerrotaan kuulumiset ja aikataulut. Koska arjessa on usein kiire kouluun, töihin, harrastuksiin tai leikkeihin, ruoka valmistetaan reippaasti tiimityönä. Yksi tekee salaatin, toinen keittää ruoan ja kolmas kattaa pöydän. Arkisin syön usein lounaan kollegoiden kanssa työpaikallani Pauligin Vuosaaren paahtimolla. Mauista nautitaan työkavereiden kanssa totta kai myös kahvitauoilla! Viikonloppuna on ihana nauttia verkkaisista aamuista ja runsaasta aamupalapöydästä ison santsikahvikupillisen kera. Silloin on myös enemmän aikaa nähdä ystäviä ja valmistaa ruokaa yhdessä.

Vinkki yhdessä syömisen lisäämiseen

Ystävien kanssa voi järjestää aikuisiässäkin nyyttäreitä. Kannattaa sopia kavereiden kanssa kiertävät emännöintivuorot, jolloin kestityspaikat vaihtelevat säännöllisesti. Ja kun jokainen vieras tuo pöytään jotain joko itse valmistettua tai kahvilasta tai kaupasta ostettuja herkkuja, kenenkään ei tarvitse käyttää tuntitolkulla aikaa valmisteluihin. Yhdessä laitetaan ruoat ja lautaset esille, keitetään kahvit ja sitten syödään rauhassa ja vaihdetaan kuulumisia.