Yhteisöllisempiä ravintolaelämyksiä

Julkaistu Kategoriat Yleinen

Suomalaiset kaipaavat rentoa yhdessä syömistä. Ravintolapäivä on vastannut tähän toiveeseen, ja muuttanut ruokakulttuuria yhteisöllisemmäksi meillä ja muualla. Tuoreessa opinnäytteessään Anne Rantala on kerännyt yhteen havaintoja, ideoita ja vinkkejä sekä Ravintolapäivän pop up -pöytien kattajille että ravintolayrittäjille. ”Yhdessä syöminen tuo paljon hyvää jokaiselle, mutta Suomessa monilla on harhaluulo, että se vaatii kovasti vaivaa. Halusin tarjota konkreettisia vinkkejä ja madaltaa kynnystä yhteiseen pöytään!”, sanoo Rantala.

Tutkielmaa varten on haastateltu suomalaisia ravintoloitsijoita, jotka ovat antaneet omat vinkkinsä yhteisöllisyyden lisäämiseksi ravintoloissa. Ammattilaisten vinkkien lisäksi työkalupakkiin on kerätty runsaasti inspiroivia linkkejä ja käytännön ideoita yhteisöllisyyden huomioimiseen koko ravintolaelämyksen ajan plaseerauksesta laskuun saakka.

Yhdessä syömisen ABC: Syödään yhdessä ravintolassa -tutkielma on osa ELO-säätiön julkaisusarjaa, jossa aiemmin tänä keväänä ilmestyi myös yhteistyössä Maa- ja kotitalousnaisten, MTK:n, Eläkeliiton, Maaseudun Sivistysliiton sekä Suomen Kylätoiminta ry:n kanssa toteutettu Ruokajuhlien ABC.

Lataa Yhdessä syömisen ABC: Syödään yhdessä ravintolassa tästä!