Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL

Julkaistu Kategoriat Tekijät

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL on elintarvikealan työntekijöiden eli kotimaisen ruuan ja juoman tekijöiden oma ammattiliitto. Tavoitteemme on parantaa elintarvikealan työntekijöiden työehtoja ja työoloja. SEL neuvottelee kaikkien elintarvikealan työntekijöiden vähimmäistyöehdot, kouluttaa jäseniään edunvalvontaan sekä tarjoaa jäsenilleen vapaa-ajantoimintaa.

Ruoka on meille tärkeää, onhan kyse jäsentemme työpaikoista ja toimeentulosta. Siksi SEL toimii aktiivisesti kotimaisten elintarvikkeiden ja kotimaisen työn arvostuksen lisäämiseksi. SEL:n jäsenmäärä on lähes 33 000, josta työikäisiä on noin 20 000 ja eläkeläisiä noin 13 000. Naisia SEL:n jäsenistä on lähes 60 %. Liittoon kuuluu 67 ammattiosastoa. Liiton jäsenyys lisää jäsenten vaikutusmahdollisuuksia työpaikalla ja yhteiskunnassa. Joka kuukausi liiton toimintaan osallistuu tuhansia ihmisiä työpaikoilla ja ammattiosastoissa.

Unelmamme on Suomi, jossa kuluttajat valitsevat kaupasta puhtaita, laadukkaita, turvallisia ja työllistäviä kotimaisia elintarvikkeita, jotka on valmistettu Suomessa kunnon työehdoilla turvallisissa ja terveellisissä työoloissa. Haluamme myös, että kahviloissa ja ravintoloissa sekä kuntien ja valtion julkisissa keittiöissä tarjoillaan enemmän kotimaista ruokaa.

Tutustu meihin Facebookissa!