Suomen Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjät

Julkaistu Kategoriat Tekijät

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs eli Paistinkääntäjät on maailman suurin ja vanhin gastronominen järjestö, joka kehittää ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä keittiö- ja palveluammattilaisten sekä ruokaharrastajien kanssa. Järjestö toimii 80 eri maassa ja sillä on noin 25 000 jäsentä, joista Suomessa lähes 2 000.

Jäsenistä 40 prosenttia on alan arvostettuja ammattilaisia ja loput aktiivisia gastronomian harrastajia. Kaikkia yhdistävät rakkaus ruokaan ja halu kehittää toimialaa yhteistyössä. Yksi järjestön tärkeä tavoite on edistää nuorten ammattilaisten kehittymistä työssään. Siksi vuosittain järjestetään nuorten kokkien ja sommelierien kansainväliset mestaruuskilpailut, joihin kukin jäsenmaa lähettää oman edustajansa kansallisten kilpailujen perusteella.

Paistinkääntäjät myöntää ravintoloille ja elintarvikemyymälöille Rôtisseur-kilpiä, joka on järjestön korkein tunnustus ruoan ja palvelun laadusta. Kilven myöntämiskriteerien tason säilyminen kilpiyrityksissä tarkastetaan vuosittain itsearvioinnilla ja aluejärjestön toimesta.

Toiminta Suomessa

Suomessa on koko maan kattavaa aktiivista toimintaa yhteensä 11 voutikunnassa.

Kussakin voutikunnassa on vuosittain useita gastronomian ympärille järjestettyjä tapahtumia, joissa tutustutaan eri tavoin raaka-aineisiin, ruokatuotantoon tai tapa- ja ruokakulttuuriin. Tilaisuudet voivat olla esimerkiksi elintarvikealan vierailuja, ruoanvalmistuskursseja tai illallisia. Tapahtumien tarkoituksena on nauttia yhdessä hyvästä ruoasta, minkä vuoksi tapahtumat ovat pääsääntöisesti avec-tilaisuuksia.

Alueelliset voutikunnat ovat: Lappi, Oulu, Kalevala (Joensuun seutu), Karjala (Lappeenrannan seutu), Lahti, Jyväskylä, Pohjanmaa (Vaasan seutu), Savo (Kuopion seutu), Tampere, Turku ja Helsinki.

Paistinkääntäjät on myös Facebookissa!

Tutustu verkkosivuihin täällä!

 paistink-logo