Safkasynttärit – 4H:n lupaus

Julkaistu Kategoriat Tarinat

4H-kerholaiset ympäri Suomen suunnittelevat ja järjestävät keväiset synttäripippalot villiruokateemalla Suomen täyttäessä 100 vuotta vuonna 2017. Juhlissa syödään yhdessä, ja pöytä katetaan suomalaisen kevään parhailla herkuilla kuten nokkossipseillä, vuohenputkimuffinsseilla ja villiyrttismoothiella.

Safkasynttärit Suomelle -hankkeen tavoitteena on, että lapset tutustuvat omien tekojensa ja oivallustensa kautta Suomen historiaan ja erityisesti ruoan tuotantoon ja luonnosta saataviin raaka-aineisiin. Tuloksena on ympäri Suomen toteutuvia lasten itse suunnittelemia ja toteuttamia synttäritapahtumia, joihin lapset voivat kutsua esimerkiksi vanhempiaan, isovanhempiaan, koulukavereitaan, kuntalaisia tai kuntapäättäjiä.

Mihin pöytä katetaan, mitä yhdessä syödään ja keitä kutsutaan vieraiksi ovat vielä herkullisen avoimia kysymyksiä – niihin vastaavat lapset itse 4H-kerhoissa. 100-vuotiasta Suomea juhlitaan joka tapauksessa nauttimalla suomalaisesta luonnosta.

Suomen 4H-liitto on merkittävä kasvattaja ruokaan liittyvissä asioissa. Liitto tarjoaa myös yrittäjyyskasvatusta, jossa yhtenä välineenä on tapahtumatuottaminen. Tavoitteena on, että Safkasynttärit Suomelle järjestetään maamme kaikissa 4H-kerhoissa, joita on lähes 3000. Safkasynttärit ovat osa Suomi 100 -ohjelmaa ja mukana Syödään yhdessä -hankkeessa.

Safkasynttärit Suomelle -villiruokareseptejä löytyy TOP-tehtäväpankista.

Lue lisää 4H:n Suomi100 -teemoista!