Petteri Saario

Julkaistu Kategoriat Henkilöt

Tämän viikon henkilö on suomalainen dokumentintekijä Petteri Saario tuotantoyhtiö DocArtista. Saario on ollut mukana toteuttamassa kuusiosaista kaupunkiluontoa käsittelevää Asvalttiviidakot -dokumenttisarjaa, jonka teemoista yksi on kaupunkiviljely.

Miksi yhdessä syöminen on tärkeää?

Kuljen luonnossa melko usein yksin, mutta silti aina kun kohtaan jotain sykähdyttävää, toivoisin, että joku olisi jakamassa elämyksen kanssani. Hyvän ruoan syöminen on vähän sama asia. Se on usein suuri elämys, jonka jakaa mielellään läheisten kanssa. Yhdessä syöminen on myös luonteva ja antoisa tapa kokoontua perheen, ystävien tai työkavereiden kanssa vaihtamaan kuulumisia, suunnittelemaan erilaisia työhön liittyviä hankkeita tai vain parantamaan maailmaa – kaikkina vuodenaikoina, kesällä tietysti ulkona aina kun se on mahdollista. Yhdessä syöminen on myös hyvä tapa tutustua uusiin ihmisiin ja erilaisiin ruokakulttuureihin.

Miten toteutat sitä itse arjessa?

Olen aamuvirkkuna ollut perheessämme se, joka on useimmin tehnyt aamiaisen. Yhteinen, kiireetön aamuhetki kahvin, puuron ja mustikkasmoothien kanssa käynnistää päivän mukavasti. Arkipäivisin lounastamme aina koko työporukalla, joko itse tehtyä ruokaa syöden tai jossain lukuisista hyvistä porvoolaisravintoloista. Kesällä teen mielelläni ruokaa niin läheisille kuin vieraisille tulleille itse pyytämistäni kaloista. Meillä on myös useita ystäviä, joiden kanssa kokoonnumme säännöllisesti syömään yhdessä, usein hyvin pitkän kaavan mukaan. Yhteisiä ruokahetkiämme ja makunautintojamme rikastuttaa myös se, että lähisukuumme kuuluu niin turkkilaisia kuin thaimaalaisia.

Vinkki yhdessä syömisen lisäämiseen

Kannattaa antaa hyvän, myös hyvän ruoan kiertää. On helppoa ja mukavaa sopia perheenjäsenten tai tuttavien kanssa kyläilyistä, joissa kukin vastaa vuorollaan ruoasta. Silloinkin ruokaa on mukava valmistaa yhdessä. Yhteinen ruokahetki, niin kotona, ravintolassa kuin luonnossakin, on mitä parhain ja usein myös ikimuistoinen lahja.