Rosson lupaus

Julkaistu Kategoriat Etusivun tarina, Tarinat

Rosso kannustaa suomalaisia syömään yhdessä italialaiseen tapaan

Lähes 40 vuotta suomalaisille pizzaa ja italialiasta ruokaa tarjoilleet Rosso-ravintolat ovat aina olleet yhdessä syömisen paikkoja. Rossoon tullaan ison tai pienen perheen kesken tai ystävien kanssa. Rosso ja sen pizzat ovat klassikkoja, jotka herättävät tunteita sukupolvesta toiseen, ovathan Rossot tutustuttaneet suomalaiset pizzaan.

Suomen 100-vuotisjuhlavuonna lapset suunnittelevat Rossolle juhlapizzan. Juhlapizza sopii yhdessä syötäväksi koko pöytäseurueen kesken. Tulemme kampanjoimaan monipuolisesti yhdessä syömisen puolesta vuonna 2017. Hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta tarjoamme vuoden mittaan illallisia vähäosaisemmille.

Rosson perinteisessä lasten annoskisassa suunnitellaan tällä kertaa 100-vuotiaalle Suomelle juhlavuoden pizzaa. Yksi ehdokkaista nostetaan uudelle, keväällä ilmestyvälle Rosson lasten ruokalistalle. Kisalla Rosso aloittaa vuotensa ELO-säätiön koordinoiman Syödään yhdessä -hankeen yhtenä partnerina. Pizzan suunnittelukisaan voi osallistua kaikissa Rosso-ravintoloissa tammikuun ajan.

”Rosso on ravintola, joka sopii erinomaisesti iloiseen yhdessäoloon. Suomen juhlavuonna haluamme lasten suunnittelevan porukalla syötävän pizzan ja kannustamme näin sosiaaliseen syömiseen. Pizza on loistava jaettava ruoka, sen voi tilata vaikka koko perheelle alkuruoaksi tai nauttia välipalana kaveriporukalla”, kertoo Rosson ketjupäällikkö Merja Helistö.

Kisan tammikuinen ajankohta on sopivasti yhden Suomen kansallisruokaehdokkaan eli pitsan teemakuukausi. ”Pizza näkyy ja kuuluu siis alkuvuonna muuallakin kuin meillä”, iloitsee Helistö.

Annoskisan voittaja valitaan helmikuussa ja juhlapizza nostetaan Rosson maaliskuussa ilmestyvälle lasten listalle. Maineen lisäksi juhlapizzan suunnittelijalle ja hänen perheelleen on tiedossa yhteinen illallinen.

Rosso on mukana myös ELO- eli suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön koordinoimassa Syödään yhdessä -hankkeessa. Hanke kannustaa nimensä mukaisesti yhdessä syömiseen, muun muassa joka kuukauden 6. päivä kehotetaan kokoontumaan yhteisten ruokapöytien ääreen eri teemoilla. Rossokin on teemapäivissä mukana.

”Suomalaiset eivät enää kutsu entiseen tapaan koteihinsa syömään, meillä syödään OECD-maista kaikkein vähiten yhdessä. Hankkeella haluamme mataloittaa tätä kynnystä”, kertoo Syödään yhdessä -hankkeen johtaja Seija Kurunmäki ELO-säätiöstä. ”Yhdessä syöminen tuo terveysetuja, niin psyykkisiä kuin fyysisiäkin. Haluamme luoda yhdessä syömisestä ison ilmiön ja muuttaa suomalaisten arkea yhteisöllisemmäksi.”

”Rosso on ravintolasektorilla ihanteellinen Syödään yhdessä -kumppani. Onhan ketju tunnetusti ollut perheiden arjen helpottaja ja erilaisen seurueiden kokoontumispaikka ympäri Suomea jo vuosikymmenten ajan”, Kurunmäki toteaa.

Suomen juhlavuonna Rosso kutsuu myös lastenkotien lapsia tukihenkilöidensä kanssa ruokailemaan Rosso-ravintoloihin. Yhteistyössä ovat mukana Pelastakaa Lapset ry:n lastenkodit. ”Yhdessä syöminen luo turvaa kenelle tahansa ja lasten ja nuorten hyvinvointi on sydäntämme lähellä”, toteaa Helistö yhteistyön valintaperusteista. Juhlavuoden pizzan suunnitteluun voi osallistua kaikissa Rossoissa tammikuun 31. päivään asti. Juhlapizza ja sen suunnittelija julkistetaan maaliskuussa.

Tutustu Rossoon osoitteessa www.rosso.fi