Rieskalähteen vanhempainyhdistyksen lupaus: Kokataan – ja syödään yhdessä!

Julkaistu Kategoriat Tarinat

Rieskalähteen koulun vanhempainyhdistys järjestää syyslukukaudella 2017 teemailtoja ”Kokataan ja syödään yhdessä!” Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Rieskalähteen koulun kanssa, kotitalousopettajien ohjauksessa. Illan aikana valmistetaan yhdessä kullakin kerralla teeman mukaisesti ruokaa, joka myös nautitaan yhdessä.

Rieskalähteen koulun oppilas, 13 – 16 -vuotias nuori, voi kutsua parikseen oman vanhempansa, kumminsa, naapurinsa, setänsä, tätinsä, isovanhemman – kenet tahansa itselleen tärkeän henkilön, jonka kanssa olisi mukava tehdä jotakin (tällä kertaa ruokaa) yhdessä! Kutsuttavan henkilön tulee olla kouluarjen ulkopuolelta eli omaa koulukaveriaan ei voi kutsua, mutta toki koulukaverukset voi tulla iltaan yhdessä, itse kutsumiensa henkilöiden kanssa!

Haasteeksi esitämme nuorille ideamme kutsua mukaansa pariksi henkilön ”ei niin tutusta porukasta” eli esimerkiksi yli sukupolvirajan –  tai jonkun, joka erityisesti ilostuisi kutsusta. Toivomme ruoanlaiton yhdistävän eri sukupolvia, erilaisissa elämänvaiheissa olevia, kantasuomalaisia ja maahanmuuttajia, yksineläviä ja naapuruksia. Ruokailu on aina ollut yhdistävä tekijä, silloinkin, kun muu luonteva yhteys on puuttunut tai yhteyttä ei ole ollut helppoa löytää. Yhdessä tekeminen yhdistää, yhdessä ruokaileminen voi synnyttää ystävyyden!

Illat järjestään koululla kotitalousopettajan/-jien ohjauksessa. Mukaan mahtuu kuhunkin iltaan 24 kokkaajaa eli 12 paria. Iltoja järjestetään syksyn aikana 2-3, kukin ilta omalla teemallaan: kaikki teemat liittyvät Suomi 100 – itsenäisyyden juhlavuoteen! Ilmoittautumisvaiheessa esitellään kunkin illan menú – mitä iltaan ilmoittautujat pääsevätkään toteuttamaan!

Ilmoittautumiset tapahtuvat kerralla – pari voi ilmoittautua aluksi vain yhteen iltaan, näin taataan mahdollisimman usealle parille tilaisuus osallistua kokkausiltaan. Illat järjestetään eri viikonpäivinä, siten, että esim. säännöllinen harrastus ei olisi este osallistumiselle – eri päivien myötä vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia on jälleen enemmän! Tavoitteena on saada innokas joukko kokkaajia syksyn aikana koululle tutustumaan ruoan laiton saloihin – ja syömään yhdessä!

Tutustu Rieskalähteen vanhempainyhdistykseen täällä!