Pohjois-Karjalan Martat ja MSL:n aluejärjestö

Julkaistu Kategoriat Tekijät

Pohjois-Karjalan Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia sekä kotitalouden arvostusta. Piirin alueella toimii 112 marttayhdistystä ja 13 toimintaryhmää. Jäseniä on n. 4 150. Piiri tarjoaa asiantuntevaa kotitalousneuvontaa, elämyksiä ja iloista yhdessäoloa. Yhdistykset järjestävät monipuolista järjestö- ja yhdistystoimintaa.

Maaseudun Sivistysliitto edistää aikuiskasvatuksen ja kulttuuritoiminnan keinoin tasa-arvon, ihmisyyden ja maaseutukulttuurin päämäärien toteutumista. Järjestö tarjoaa kylä- ja kansalaistoiminnan tarpeisiin räätälöityjä kursseja, kehittämishankkeita sekä tukimuotoja vertaisopiskelijoiden ryhmille. Erityisinä painopisteinä ovat maaseudun kehittämishankkeet ja kylätoiminnan muodot, joilla tuetaan maaseudun elinvoimaisuutta, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia.

Maistuvat kyläjuhlat -hankeemme on yhteisökehittämishanke, jossa yhteen tuovana voimana ja välineenä toimii ruoka. Tahdomme nostattaa Pohjois-Karjalasta kylätoimintaa ja rikasta ruokakulttuuria. Hankkeessa otamme karjalaiset perinteet osaksi nykyistä yhteisökehittämistä ja nostamme pohjoiskarjalaisen lähiruuan ja kulttuurin sosiaaliseksi pääomaksi. Kaikki tämä YHDESSÄ SYÖMÄLLÄ.
Kahden toimintavuoden aikana tavoitteena on järjestää 20 maistuvaa kyläjuhlaa, tavoittaa ja yhdistää uusia ja vanhoja järjestötoimijoita sekä lisätä kylien mahdollisuuksia järjestää omia juhlia kylätaloillaan.

Vuoden 2017 unelmana on onnistuneet 10 maistuvaa kyläjuhlaa Pohjois-Karjalassa, jotka tavoittavat paikalliset yhteen juhlimaan, ja vievät pohjoiskarjalaista ruokaa ja vieraanvaraisuutta eteenpäin.
Etsimme kumppaneiksi kaikkia kyläläisiä, järjestöjä ja karjalaisen ruuan viestinviejiä.

Maistuvat kyläjuhlat Maaseudun Sivistysliiton sivuilla
Maistuvat kyläjuhlat Marttojen sivuilla