Hanne Penttinen

Julkaistu Kategoriat Henkilöt

Viikon 14 henkilömme on Ruokakulttuurikeskus Ruukku ry:n toiminnanjohtaja Hanne Penttinen, joka on ollut mukana toteuttamassa mm. Makupeliä. Makupelin lisäksi Ruukku on toteuttamassa 6.4. Mämmien yö -tapahtumaan lapsille Makumestarin mämmipajan yhteistyössä Vantaan aikuisopiston kanssa.  

Miksi yhdessä syöminen on sinulle tärkeää?

Yhteiset ruokailut ovat minulle tärkeitä perheen ja ystävien kokoontumishetkiä. Ruokailun lomassa jaetaan päivän kuulumiset ja keskustellaan syötävästä ruuasta tai mietitään sitä, mitä seuraavaksi syötäisiin. Yhdessä syöminen on minulle myös ”makuasia”, sillä mielestäni ruoka ei maistu yhtä hyvältä yksin syödessä kuin yhdessä ruokaillen.

Miten toteutat sitä itse arjessa?

Perheessäni on pieniä lapsia, jolloin yhteiset ruokailut tulevat enemmän tai vähemmän arjen saneluna. Siitä huolimatta yhdessä syömisen ei tarvitse olla vain tankkausta, vaan ennen kaikkea arjessa viihtymistä. Meidän keittiöstä kuuluu usein iloinen pölinä: ruuasta jutellaan, sitä opitaan kuvailemaan ja ruualla saa leikkiäkin sitä arvostaen. Yhdessä ruokailu voi olla hyvin spontaania eikä se vaadi tuntikausien kokkausta. Sitä voi toteuttaa missä vaan: omenapuun alla, laiturin nokassa tai leikkimökissä.

Vinkki yhdessä syömisen lisäämiseen

Kokoontukaa leikkimielisesti ruuan ympärille! Järjestä perheellesi tai ystävillesi makupeli-ilta.  Peli on mainio tapa harjoitella uusiin ruokiin tutustumista. Pelaamalla voidaan syödä perheen yhteinen iltapala tai tutustua kaveriporukalla jonkin maan ruokakulttuuriin. Peli sopii loistavasti myös vaikkapa lasten synttärijuhliin!