Paistinkääntäjien lupaus

Julkaistu Kategoriat Tarinat

Yhteistyön tavoitteena on juhlistaa Suomen 100-vuotisjuhlia ja tiivistää yhteistyötä Suomen Keittiömestareiden ja Paistinkääntäjien välillä.

Ruokakulttuurimme vaaliminen on yhteinen tavoitteemme, joka toteutuu parhaiten paikallisesti alueyhdistysten ja voutikuntien yhteisessä toiminnassa ja tilaisuuksissa.

Juhlavuoden tapatumien tavoitteena on myös lisätä yleistä tietoutta Suomen Keittiömestareiden ja Paistinkääntäjien toiminnasta.

Grillikauden avajaiset 6.5.2017

Vuoden 2017 grillikausi avataan jo kuudes toukokuuta -ja koko Suomi kutsutaan kesäkauden avajaisiin. Grillitapahtuma järjestetään Syödään yhdessä -hankeen puitteissa. Grillien antimet tarjoavat Atria, Suomen Keittiömestarit, Fiskars ja Eskimo.

Paikallisten grillaustapahtumien toteuttamisesta vastaa paikallisesti kunkin alueen alueyhdistys ja voutikunta. Grillikauden avajaistapahtuma järjestetään paikallisesti esimerkiksi torilla tai muulla keskeisellä paikalla. Tilaisuuksien sisältö vaihtelee paikkakunnittain ja paikallisia erikoisuuksia hyödyntäen, mutta tavoitteena on antaa esimerkiksi vinkkejä onnistuneeseen grillaukseen, opastaa kesäkeittiöön sopivista sesonkiherkusta ja niiden valmistamisesta sekä kertoa Paistinkääntäjien ja Suomen keittiömestari- yhdistysten toiminnasta.

Maailman suurimmat kyläjuhlat 26.8.2017

Koko Suomi syö ulkona.

Yhteistyö keittiömestareiden alueyhdistysten ja paistinkääntäjien voutikuntien kanssa jatkuu elokuussa, jolloin järjestetään Maailman suurimmat kyläjuhla. Elokuussa järjestettävä tilaisuus toteutetaan vastaavalla yhteistyöllä kuin grillaustapahtuma, eli paikalliset yhdistykset miettivät parhaan tavan toimia yhteistyössä oman alueen kaupunkien, kylien, ravintoloiden ja muiden Suomi 100 tapahtumien kanssa elokuun teemapäivänä. Tapahtumatarjonta tarkentuu myöhemmin, mutta se voi olla esimerkiksi pieniä herkkupaloja, piknik-koreja, erikoisannoksia ja -menuja sekä ruokaan ja juomaan liittyvää yhdessäoloa, juhlistaen 100-vuotiasta Suomea ja maamme ruokakulttuuria. Juhlavuosi on erinomainen mahdollisuus korostaa gastronomisten yhdistysten merkitystä juoma- ja ruokakulttuurin kehittäjänä ja ylläpitäjänä.

Paistinkääntäjät on myös Facebookissa!

Tutustu verkkosivuihin täällä!