Pohjois-Karjalan Marttojen ja MSL:n aluejärjestön lupaus

Julkaistu Kategoriat Tarinat

”Yhdessä nautittu ateria antaa luottamusta tulevaisuuteen, tuo iloa ja hyvinvointia. Kun teemme ja tarjoamme ruokaa, ilmaisemme, että olemme ylpeitä omista juuristamme ja pidämme huolta toisistamme.”
-Marianne Heikkilä, Martat 1/2017

Karjalainen ruokaperinne on syntynyt yhdessä ruokaa laittamalla ja yhdessä siitä nauttimalla. Karjalaisen vieraanvaraisuuden ja pitojen siivittämänä haluammekin kutsua kyläläiset yhteen valmistamaan yhdessä Maistuvat kyläjuhlat! Haluamme jättää ruokamuistoja, jotka herättävät hymyn kyläläisten kasvoille ja kannustavat kyläläisiä uusien perinteiden luomiseen.

Hankkeen aikana ideoimme perinneresepteistä omiamme, tutustumme lähiruokamahdollisuuksiimme, herättelemme vieraanvaraisuuttamme ja järjestämme koko kylän yhteiset juhlat Suomen luonnon päivänä 26.8.

Hankepolkumme tarjoaa kylätoimijoille opinto- ja koulutuspaketteja tapahtumien itsenäiseen tuottamiseen, aina tapahtumaluvista järjestysvalvojakoulutuksiin asti.

Hankkeen toteuttavat Pohjois-Karjalan Martat ja MSL:n Pohjois-Karjalan aluejärjestö. Hankkeen rahoittaa maaseuturahasto.