Mikael Neuvonen

Julkaistu Kategoriat Henkilöt

Tämän viikon henkilö on Palvelukeskus Helsingin yksikönjohtaja Mikael Neuvonen. Palvelukeskus Helsinki toteuttaa Suomen 100-vuotiaan itsenäisyyden kunniaksi erilaisia yhdessä syömisen tapahtumia, joissa suomalaiset herkut ovat keskiössä. Lue lisää täällä!

Miksi yhdessä syöminen on sinulle tärkeää?

Ruoan ääreen kokoontuminen on paras tapa istua alas, pysähtyä hetkeksi, rentoutua, tutustua tai vain vaihtaa kuulumisia. Se on myös loistava tapa tutustua uusiin ihmisiin tai vierasiin kulttuureihin. Koen itse, että on kyse paljon muustakin kuin ruoasta. Yhdessä syömisessä annetaan ja saadaan. Tilanteet voivat vaihdella, mutta parhaimmillaan lisätään yhteistä ymmärrystä ja luodaan uutta. Yleensä jälkeenpäin palataan tunnelmaan ja se on tärkeä osa kokemusta.

Miten toteutat sitä itse arjessa?

Olen asettanut tavoitteeksi, että kävisin vähintään kerran viikossa lounaalla yhdessä kollegan tai tuttavan kanssa. Kuulumisten vaihto kuuluu ilman muuta asiaan. Itse olen pyrkinyt alentamaan ravintolasyömisen kynnystä. Helsingissä on viime aikoina avattu runsaasti uusia pienempiä bistromaisia kortteliravintoloita. Yritän olla tekemättä ulkona syömisestä suurta numeroa, vaan parhaimmillaan se on osa arkea. Parasta on kokoontua isolla ystäväporukalla illalliselle ja viihtyä pöydässä pitkään. Tulevaisuuden visiointi on osa yhdessä syömistä.

Vinkki yhdessä syömisen lisäämiseen

Olen huomannut, että pitkässä pöydässä yleensä aina syntyy hyvää keskustelua. Eli ravintoloissa kannattasi sijoittaa pöydät siten, että vuorovaikutus lisääntyy. Tätä voisi toteuttaa työlounaallakin ja samalla tutustuu uusiin ihmisiin.