Maistuvan maaseudun lupaus

Julkaistu Kategoriat Tarinat

Maa- ja kotitalousnaiset juhlivat satavuotiasta Suomea teemalla Maistuva maaseutu. Tapahtumia on ympäri vuoden, painottuen syksyyn. Sadonkorjuun jälkeen syys-lokakuussa kutsumme kaikki viettämään perinteistä maaseudun juhlaa, kekriä! Juhlia järjestetään sata ympäri Suomen. Lokakuun 6. päivä yhdistykset vievät kekrin tunnelmaa sataan vanhainkotiin tai palvelutaloon Makumuistoja-tempauksessa. Uutispuuroa, kekritarinoita, yhteislaulua – yhdessä syöden!

Maistuva maaseutu -kampanja herättää unohtuneen kekriperinteen uuteen kukoistukseen yhteisöllisten sadonkorjuujuhlien avulla. Tavoitteena on kasvattaa ylpeyttä maaseudusta maistuvien makujen ja elämyksien lähteenä. Näin voimme kasvattaa uudenlaista kiinnostusta maakuntien ruokaperinteitä ja raaka-aineita kohtaan! Haluamme tuoda ihmiset yhteen, niin kylillä kuin maakunnissa.  Haluamme luoda uusia perinteitä, jotta Suomi olisi tulevaisuudessa entistä yhteisöllisempi maa. Tätä ajatellen varmistamme, että kampanjan aikana luodut materiaalit ja käytännöt jäävät elämään maakunnissa myös juhlavuoden jälkeen.

Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskukset ja yhdistykset järjestävät sata yhteisöllistä keri- tai muuta ruokatapahtumaa ympäri Suomen vuoden 2017 aikana, painottuen syksyyn. Kampanja käynnistetään Naisvoimaa-viikolla 30.1.–5.2.2017. Tapahtumien sisällöt vaihtelevat maakunnittain. Maa- ja kotitalousnaisten Keskus valmistaa ohjeet ja markkinointimateriaalia tilaisuuksien toteuttamiseen.

Yhdistykset ja piirikeskukset voivat mm. järjestää Maistuva maaseutu -kekrijuhlia (erityisesti 27.8.2017), viedä Maistuvaa maaseutua päiväkoteihin, kouluihin, vanhainkoteihin, vastaanottokeskuksiin tai muille erityisryhmille tai järjestää Maistuva maaseutu -markkinoita tai tuottajatoreja kaupungeissa, kylissä, tiloilla ja yrityksissä

Maistuva maaseutu -tilaisuudet kootaan nettisivuille www.maistuvamaaseutu.fi.
Maistuva maaseutu on osa Syödään yhdessä -kokonaisuutta ja siten juhlavuoden virallista ohjelmaa.

#maistuvamaaseutu #maajakotitalousnaiset

Kuva: Timo Viljakainen