Maa- ja kotitalousnaiset

Julkaistu Kategoriat Tekijät

Maa- ja kotitalousnaiset on ruuan, maaseutumaiseman ja yrityspalveluiden asiantuntijajärjestö ja maaseutuhenkisten ihmisten suuri ja aktiivinen verkosto. Maa- ja kotitalousnaisten 70 asiantuntijaa työskentelee 11 piirikeskuksessa yhteistyössä ProAgria Keskusten kanssa. Maa- ja kotitalousnaisten Keskus on järjestön valtakunnallinen keskusjärjestö.

Me juhlistamme satavuotiasta itsenäistä Suomea tarjoamalla maakuntien makuja Maistuva maaseutu -tapahtumissa. Maaseudun antimia maistellaan mm. ruokakursseilla, retkillä, maaseudun ruokayrityksissä, sadonkorjuutapahtumissa, maisemassa ja erityisesti yhteisöllisissä kekrijuhlissa. Kekrijuhla on yhdistyksen yhteinen ponnistus, joka kokoaa juhlaväen yhteen ankeimman pimeän ajan keskelle nauttimaan seurasta ja ruuasta.

Yhteisöllisten tapahtumien avulla kasvatetaan ylpeyttä maaseudusta maistuvien makujen ja elämyksien lähteenä sekä lisätään kiinnostusta maakuntien ruokaperinteitä ja raaka-aineita kohtaan. Maistuva maaseutu -kampanjan tavoitteena on myös herättää unohtunut kekriperinne uuteen kukoistukseen sekä siirtää ruoka- ja tapaperinteitä uusille sukupolville. Haluamme myös kertoa siitä, että suomalainen maisema on ruuan tuotannon maisemaa. Tapahtumien tavoitteena on lisätä alueellista ja paikallista yhteisöllisyyttä sekä luoda uusia perinteitä yhteisöllisyyden tukemiseksi.

Tavoitteena on, että yhdistykset järjestävät juhlavuoden aikana vähintään sata ruokatapahtumaa. Piirikeskukset järjestävät erilaisia ruokaan, yrittämiseen ja maisemaan liittyviä tapahtumia ja tapaamisia. Erilaiset tapahtumat kokoavat yhteen kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Teemme mielellämme yhteistyöstä maaseudusta ja maakuntien mauista innostuneiden kanssa!

Seuraa Maa- ja kotitalousnaisia Facebookissa!
#maistuvamaaseutu
Maa- ja kotitalousnaiset Instagramissa
Maa- ja kotitalousnaiset Twitterissä

MKN_logo_vaaka_rgb

 

Kuva: Timo Viljakainen