Lehmäjoen kyläyhdistys

Julkaistu Kategoriat Tekijät

Lehmäjoen kyläyhdistys järjestää vuosittain noin viisi tapahtumaa, joiden tarkoituksena on elävöittää kylää ja saada aikaan tapahtumia kylälle, joissa ihmiset tapaavat toisiaan. Perinteisiä tapahtumia ovat mm. Pääsiäiskokko, Vapputapahtuma yhteistyössä paikallisen huoltoaseman kanssa, Maitolaituripöyräily, Halloweendisco lapsille sekä Joulunavaus. Tapahtumiin osallistuu vuosittain kaikkiaan noin 350-450 henkilöä. Henkilöjäseniä kyläyhdistyksessä on noin 70. Näiden tapahtumien lisäksi järjestetään pienempiä tapahtumia ja toimintaa tarpeiden mukaan.
Toiminnan tavoitteena on ylipäätään pitää kylällä elämää yllä. Lisäksi yhdistys omistaa ja ylläpitää kylältä lopetettua koulukiinteistöä. Tarpeiden mukaan ajetaan myös kylän asioita. Pidämme myös kylää aktiivisesti esillä alueen paikallislehdessä tiedottamalla tapahtumista.
Tänä vuonna haluamme järjestää uuden tapahtuman, Syödään yhdessä peltopiknikin, joka toisi kyläläisiä ja muita lähitienoon asukkaita yhteen. Tapahtumissa monesti nähdään ohimennen eikä ehkä tutustua niinkään uusiin ihmisiin. Piknikillä olisi aikaa istua ja jutella rennossa tunnelmassa ja hyvässä pöytäseurueessa varmasti tulisi uusiakin tuttavuuksia. Olisi hienoa, jos tapahtuma olisi osa Maailman suurimmat kyläjuhlat -tapahtumaa ja siten myös Syödään yhdessä -teemaa ja Suomi 100 -juhlavuotta.