Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ja ruokatreffit

Julkaistu Kategoriat Tekijät

Ruokatreffit Pauligin huvilalla!
Treffeillä valmistetaan ruokaa sesongin mukaisista raaka-aineista Kumpulan koulukasvitarhan satoa sekä Suomen luonnon marjoja, sieniä ja villivihanneksia hyödyntäen. Osallistujina on nuoria, eläkeläisiä ja maahanmuuttajia. Suunnittelemme, valmistamme ja nautimme ruoasta yhdessä kahdesti viikossa.
Ruokatreffejä järjestetään osana Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen toteuttamaa ja STEAn rahoittamaa Itua elämään! -vapaaehtoistoiminnan hanketta, jossa nuoret toimivat puutarhakavereina eläkeläisille ja maahanmuuttajille.
Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen toiminta-ajatuksena on syventää lasten ja nuorten luontosuhdetta sekä viljelytaitoja ja -tietoja. Yhdistyksen toiminta lisää puutarhakulttuurin tuntemusta kaupungissa sekä tukee kaikenikäisten hyvinvointia puutarhassa tapahtuvan ja siihen liittyvän yhteisen työn ja virkistyksen kautta.
Lasten ja nuorten puutarhayhdistyksen jäsenet ovat lapsia, nuoria ja aikuisia, jotka ovat kiinnostuneita puutarhasta ja siellä tehtävistä asioista. Yhdistyksen jäsenet voivat olla kokeneita puutarhureita tai aloittelijoita, jotka haluavat oppia lisää puutarhanhoidosta, kasveista, puutarhassa elävistä eläimistä tai vaikkapa puutarhataiteesta. Jäseniä yhdistyksellä on tällä hetkellä noin 350.
Unelmamme vuodelle 2017 on koota saman pöydän ääreen nuoria, eläkeläisiä sekä maahanmuuttajia ja tutustua sekä oppia toisiltamme ja ennen kaikkea nauttia ruoanvalmistamisesta ja syömisestä yhdessä.