Taina Lampela-Helin

Julkaistu Kategoriat Henkilöt

Viikon 13 henkilömme on Fazerin viestintäpäällikkö Taina Lampela-Helin, joka tekee tiiviisti töitä yhdessä syömisen ja Suomen tuoreen kansallisruoan, ruisleivän, parissa. Fazerin puikula vie yhdessä syömisen ilosanomaa eteenpäin esimerkiksi tällä videolla!

Miksi yhdessä syöminen on sinulle tärkeää?

Yhdessä syöminen on parasta!  Kun lautanen täynnä hyvää ruokaa on edessä, on ihana keskittyä nauttimaan siitä, rennosta hetkestä ja tietty ylivertaisesta seurasta. Hyvän ruoan ääressä on syntynyt monta maittavaa keskustelua, oivallusta ja ideaa. Yhdessä syöminen virkistää ja pistää aivosolut iloisesti liikkeelle! 

Miten toteutat sitä itse arjessa?

Aamiainen on meidän perheen yhdessä syömisen hetki iltapalan lisäksi.  Töissä ja koulussa jokainen perheenjäsen syö tahollaan. Arki-illat täyttävät eri aikaan alkavat harrastukset ja aikuisten työmenot. Tärkeintä on mielestäni se, että lyhytkin yhdessä syömisen hetki riittää, kunhan kaikki perheenjäsenet ovat aidosti läsnä ja jokainen saa vuorollaan jakaa päivän kuulumiset.

Vinkkejä yhdessä syömisen lisäämiseen?

Osallista kaikki tarjottavan ruoan miettimiseen. Meillä tehdään ostoslista ja haetaan netistä reseptit ja mennään kauppaan usein koko perheen voimin.

Valmista ruokaa yhdessä, niin että jokaisella on oma tehtävänsä. Pienelle lapselle voi antaa myös vastuuta. Se voi lähteä vaikka juuston raastamisesta.

Näe vaivaa ja kata pöytä kauniisti. Emme syö pelkästään suullamme, vaan kauniit lautaset, servetit, tabletit ja kukat ilostuttavat ja lisäävät ruoan ja tilanteen nautittavuutta. 

Kutsu vieraita. Hyvän ruoan äärellä on monta kertaa parannettu maailma! Yhdessä syöminen rentouttaa ja nauru vapauttaa! Kotona saa hyvää ruokaa, mutta joskus on mukava ottaa vapaata keittiöhommista ja mennä porukalla ulos syömään. Silloin voidaan treenata menun lukemista, tutustumista uusiin ruoka-aineisiin, tilaamista, käyttäytymistä, ruokakulttuuria.