Marja-Riitta Kottila

Julkaistu Kategoriat Henkilöt

Viikon henkilö on Pro Luomun toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila. Pro Luomu haastaa kaikki suomalaiset syömään yhdessä luomupuuroa, lue lisää täällä! 

Miksi yhdessä syöminen on sinulle tärkeää?

Jaettu ilo on vähintään kaksinkertainen ilo. Tämä pätee hyvin myös syömiseen. Kun maut voi jakaa muiden kanssa, niistä saa itsekin enemmän irti. Yhdessä syömisessä on tärkeää myös ruokapuheet: mistä raaka-aineet ovat peräisin, miten ruoka on valmistettu ja saisiko siitä ensi kerralla vielä jotenkin parempaa. Ja toki hyvän ruuan ääressä voi keskustella kaiken maailman asioista. 

Miten toteutat sitä itse arjessa?

Minulla on sellainen onni, että kotona on mies, joka pitää ruuanlaitosta. Niinpä meillä syödään hyvin yhdessä lähes päivittäin. Ja vieraat eivät yleensä lähde meiltä nälkäisinä kotiin. Me kalastamme, kasvatamme vähän omia vihanneksia sekä pidämme kesälampaita, joten yhdessä tekeminen ulottuu ruokapöydästä ruuan tuottamiseen tai hankkimiseen asti.

Antaisitko vielä vinkin yhdessä syömisen lisäämiseen? 

Meillä on ollut tapana antaa merkkipäiviään viettäville kavereille tavaralahjan sijaan kutsu yhteiselle illalliselle meille kotiin. Ja mukaan on saanut kutsua myös pari kaveria. Lahjavinkki on vapaasti käytettävissä.