Kalliolan setlementtitalo

Julkaistu Kategoriat Tekijät

Kalliolan setlementtitalo on Suomen setlementtitoiminnan keskuspaikka ja alueen asukkaiden yhteinen olohuone. Setlementtitalossa toimivat Kalliolan setlementti, Viittakivi Oy, Setlementtiasunnot Oy, Setlementtiasumisoikeus Oy ja Suomen Setlementtiliitto.

Setlementtiliikkeen toiminta kattaa kaikki elämänvaiheet lapsi- ja nuorisotyöstä seniori- ja vanhustyöhön. Työmuotojen piiriin kuuluvat lisäksi muun muassa monikulttuurinen työ, opisto- ja kulttuuritoiminta, asumisen palvelut ja kansalaistoiminta. Setlementtiliike vaikuttaa laajasti myös maantieteellisesti.

Setlementtityö on alusta asti perustunut samoihin kestäviin arvoihin, joista tärkein on tieto yhteisöllisyyden ihmistä voimistavasta vaikutuksesta. Tähän pyritään yhteistyöllä ja arjen keskellä toteutuvalla toisen huomioonottamisella. Työtämme ohjaavat yksilön kunnioitus, erilaisuuden hyväksyminen, luottamus ihmisiin, tasa-arvon vaaliminen sekä heikompien auttaminen.

Suomessa on 43 paikallista setlementtiä ja toiminnassa on mukana yli 5000 henkilöä. Arvio toimintaan osallistuvien ihmisten määrästä on 150 000.

Unelmamme on rohkea ja yhdenvertainen Suomi. Toivotamme jokaisen lämpimästi tervetulleiksi taloon ja tutustumaan toimintaamme!

Tutustu Kalliolan settlemettitaloon Facebookissa!

setlementti-tunnus-rgb-ov