Illallinen taivaan alla

Yhteismaan lupaus

Julkaistu Kategoriat Tarinat

Kaikki alkoi vuonna 2013 Helsinki-päivän suuresta illallisesta, jossa katettiin valmiiksi tuhannen hengen illallispöytä Pohjoisesplanadin ajoradalle. Pöytään saattoi kuka tahansa varata maksuttomia lippuja, itselleen ja läheisilleen. Paljon se ei vaatinut, riitti että toi mukanaan hyvää ruokaa, omat astiat ja hyvät tyypit. Yhdessä syömisen menestysresepti oli löytynyt!

Pian sana levisi, ja muutkin kaupungit halusivat järjestää omia yhteisillallisiaan: Turku, Tampere, Seinäjoki, Tapiola ja Jyväskylä järjestivät omat illallisensa Yhteismaan avustuksella. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Yhteismaa haastaa lisää kaupunkeja mukaan!

Sitä varten on rakennettu selkeä palvelupaketti, jossa Yhteismaa vastaa tapahtumakonseptin visuaalisesta ilmeestä, viestinnästä, kaupunkikohtaisista nettisivuista ja varausjärjestelmästä, ja mukaan tulevat kaupungit voivat tehdä paikallisen toteutuksen itsenäisesti milloin tahansa juhlavuoden aikana. Kokonaisuudesta aiotaan rakentaa yhteinen tarina.

”Eihän me arvattu silloin, että tällainen idea, jossa suljetaan Esplanadi autoilta ja katetaan niiden tilalle 1000 -hengen illallispöytä, että innostuuko jengi tästä ideasta. Me laitettiin ne varaukset nettiin – ja kaikkien hämmästykseksi paikat menivät 2 minuutissa ja 27 sekunnissa. Yli 20000 ihmistä yritti samaan aikaan varata lippuja! Ensimmäinen illallinen oli muutenkin valtava jännitysmomentti. 20 minuuttia illallisen alkamisen jälkeen alkoi raju sadekuuro, mutta ihmiset olivat varautuneet sateenvarjoin. Lopulta illallisella viivyttiin loppuun asti. Monet halusivat sinnitellä sateessa ihan vain sen vuoksi, että kaupunki jatkaisi tapahtumaa tulevaisuudessakin.” Tanja Jänicke, Yhteismaa

Yhteisillallisten liput ovat tunnetusti menneet aina hetkessä, ja moni halukas ei ole päässyt mukaan. Siitä syntyi ajatus Illallisesta taivaan alla KAIKKIALLA -yhdestä illasta jolloin kuka tahansa voi järjestää oman illallisensa missä tahansa kaupungin yhteisessä tilassa, jalkakäytävällä, puistossa, rannalla, aukiolla, ja kutsua mukaan omat vieraansa – ystävät, naapurit, tutut tai tuntemattomat.

Perinteisesti illallinen taivaan alla KAIKKIALLA on järjestetty Helsingissä sen viikon torstaina, jolloin koulut alkavat. Vuonna 2016 osallistujia oli Helsingissä noin 2500-3000 eri puolilla kaupunkia, ja ihmisten itsensä järjestämien illaisten koko vaihteli 150:n hengen illallisista kahden hengen illallisiin.

Ja juhlavuoden kunniaksi tämäkin uusioperinne on tarkoitus levittää koko Suomeen! Silloin illallista KAIKKIALLA vietetään poikkeuksellisesti lauantaina 26.08. 2017.

Suomalaiset haluavat syödä yhdessä, kunhan heille vaan tarjotaan siihen mahdollisuuksia. Illallinen taivaan alla on upea esimerkki tästä!