Euroopan kulttuuriympäristöpäivät

Julkaistu Kategoriat Tekijät

Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä juhlitaan omaa arkiympäristöä! Kulttuuriympäristöpäivien tarkoituksena on huomata lähiympäristön arvot ja nähdä kulttuuriympäristö voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä.

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin osallistuu vuosittain yli 20 miljoonaa ihmistä 50 maassa. Suomessa järjestetään joka vuosi noin 200 tapahtumaa. Tapahtumia voivat järjestää yhdistykset, kunnat, museot, koulut ja yksityiset ihmiset, tänä vuonna tapahtumien pääajankohta on 26.8.-10.9.2017.

Kulttuuriympäristöpäiviä voi myös viettää omin päin: Kutsu läheiset kotiisi kokkaamaan, lähde eväsretkelle ja nosta malja kulttuuriympäristöllesi!

Euroopassa juhlitaan koko vuosi 2017 teemalla Heritage and Nature. Suomessa itsenäisyyden juhlavuonna juhlistetaan ihmisen luontosuhteen kulttuurista perustaa ja mennään luontoon yhdessä! Luontoon yhdessä -teemavuoden avajaisjuhlaa vietetään 8.2.2017.

Päiviä vietetään Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta. Suomessa kulttuuriympäristöpäiviä koordinoivat ympäristöministeriö, Suomen Kotiseutuliitto, Museovirasto, Opetushallitus ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry. Vuoden 2017 päivät järjestetään yhteistyössä Suomen Luonnon päivien kanssa.

www.kulttuuriymparistopaivat.fi

www.kulttuuriymparistopaivat.fi/tapahtumat

www.europeanheritagedays.com

Olemme myös Facebookissa!

Twitterissä meidät löytää nimimerkillä @HeritageDaysFI

 

Eurohpa_kulturbirasbeaivvit_RGB      Euroopan_kulttuuriymparistopaivat_RGB

 

European_heritage_days_RGB      Europeiska_kulturmiljodagarna_RGB