Atria

Julkaistu Kategoriat Etusivun tarina, Tarinat, Tekijät

Atrian historia on osa suomalaisten maanviljelijöiden ja karjatilallisten historiaa. Tilallisten perustamista, osuustoiminnallisista karjanmyynti- ja teurastamoyrityksistä syntyi monien vaiheiden kautta Atria-niminen lihateollisuusyritys vuonna 1994. Tuolloin oli kulunut yli 90 vuotta siitä, kun osuustoiminta oli alkanut kahdeksan kuopiolaisen talonpojan perustaessa Kuopion Karjanmyyntiosuuskunta (KKO) -nimisen yrityksen vuonna 1903. Osuustoiminnan tarkoitus on ollut alusta alkaen taata tilallisille oikeudenmukainen lihan hinta ja toimeentulo.

2000-luvulla Atria aloitti uuden luvun tarinassaan kasvaen yhdeksi Suomen, Ruotsin, Tanskan, Venäjän ja Viron johtavista ruoka-alan yrityksistä. Vaikka tarina on kussakin toimintamaassa erilainen, on tarinan teema kaikissa maissa yhteinen: Hyvä ruoka, parempi mieli.

Atria on ollut suomalaisen ruoan tekijä lähes 114 vuotta. Olemme sitoutuneet suomalaisiin tuottajiin ja suomalaiseen raaka-aineeseen alusta alkaen. Atrialla kaikki alkaa hyvästä ja eläintä arvostavasta kasvatuksesta. Se on tinkimätön periaate, jonka takana seisoo tänä päivänäkin noin 6000 suomalaista tilallista. He varmistavat omin käsin suomalaiselle lihalle sen ylivertaisen puhtauden ja maun.

Tutustu Atrian verkkosivuihin!

Atria