Asfalttiviidakoiden lupaus

Julkaistu Kategoriat Tarinat

Me DocArtissa olemme yksi luonnosta ja ihmisen ja luonnon suhteesta kertovien dokumenttielokuvien ja televisiosarjojen johtavia tuotantoyhtiöitä Suomessa. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi sukellamme syötävän hyvään kaupunkiin. Teemme kuusiosaisen kaupunkiluontoa käsittelevän Asvalttiviidakot- dokumenttisarjan, jonka teemoista yksi on kaupunkiviljely. Haluamme innostaa kaupunkilaisia viljelemään omaa ruokaansa, olipa se sitten parveke, piha, palsta, laatikko, kukkapurkki tai puutarha. Asvalttiviidakot nähdään Yle TV1:ssä loppuvuodesta 2017. Sarjassa sukelletaan tunnetun luontodokumentaristi Petteri Saarion kanssa kaupunkiluonnon ihmeisiin elämys ja tunne edellä. Dokumentit ovat Petterin johdattamana löytöretkiä kaupunkiluonnon ja sen hyödyntämisen kiehtovaan maailmaan.

Sarjassa tutkitaan kaupunkiluontoa kuuden eri teeman kautta: Lääkäri määrää luontoa on dokumentti luonnon parantavasta voimasta, Syötävän hyvä kaupunki on dokumentti ruoantuotannosta kerrostalojen keskellä, Kaupungissa suhisee on luontodokumentti betoniviidakosta, Kalmanlehto, elämänkehto on dokumentti hautausmaan luonnosta, surun maisemasta ja kuolemasta elämän polttoaineena, Luontoa ei voi leikkiä loppuun  on luonto lasten ja aikuistenkin leikkikenttänä ja Hallitusti hoitamaton dokumentti kysyy ”Miten kaupunkiemme pihoja, puistoja ja kaupunkimetsiä tulisi hoitaa?”

Asvalttiviidakot haastaa meidät katsomaan ympärillemme uudella tavalla, ymmärtämään kaupunkiluonnon ja -ympäristön keskeisen merkityksen hyvinvoinnillemme.Se kannustaa suvaitsemaan ja arvostamaan erilaisuutta ja etsimään rohkeasti ratkaisuja kaikenikäisten kaupunkilaisten elinympäristön parantamiseksi. Se muistuttaa, että kaupungeissa asuvat ihmiset ratkaisevat teoillaan myös niiden tulevaisuuden, jotka asuvat kaupunkien ulkopuolella. Luonnon monimuotoisuuden turvaaminen, ilmastonmuutoksen eteneminen, luonnonvarojen käytön kestävyys, ilman ja vesien puhtaus ovat kaupunkilaisten käsissä – ja vastuulla. Sarjan kuvauskohteina on kahdeksan kaupunkia: Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Lahti, Porvoo, Lappeenranta ja Hämeenlinna. Asvalttiviidakot-sarjan Syötävän hyvä kaupunki -dokumentti kertoo kaupunkiviljelyn uudesta tulemisesta. Dokumentin avulla kaupunkilaisia halutaan innostaa kasvattamaan omaa ruokaansa, ja siten syömään yhdessä

Tutustu Asfalttiviidakoihin Facebookissa!
Tutustu DocArtiin