4H

Julkaistu Kategoriat Tekijät

Safkasynttärit Suomelle – lasten villiruokajuhlat 100-vuotiaalle!

Energinen maalla ja kaupungissa toimiva 4H on lasten ja nuorten asialla! Kylätaloilla, nuokkareilla ja kouluissa joka viikko kokoontuvia 4H-kerhoja on lähes 3 000. Kerhoissa tehdään asiat itse. Tekemällä oppii parhaiten, on toiminnan motto, oli sitten kyseessä pullan leipominen, puuntaimen istutus, bloggaaminen tai napin ompelu.

Toiminnan suosiosta kertovat ne kymmenet tuhannet lapset, jotka viikoittain tulevat nuorta kerhonohjaajaa ja toisiaan tapaamaan.

Unelmamme on järkätä kaikissa Suomen 4H-kerhoissa lasten Safkasynttärit villiruokateemalla. Juhlavuonna syödään siis 4H:ssakin yhdessä. Miten, missä ja keitä kutsutaan vieraiksi, ovat vielä herkullisen avoimia kysymyksiä –  koska niihin vastaavat lapset itse.

4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö, jossa on lähes 60 000 jäsentä. Järjestö tukee toiminnallaan lasten ja nuorten kasvua työelämään, yrittäjyyteen ja aktiiviseen kansalaisuuteen. 4H muodostuu Suomen 4H-liitosta ja eri puolilla Suomea sijaitsevista 235 paikallisesta 4H-yhdistyksestä, jotka tekevät käytännön nuorisotyötä. 4H-liitto tukee paikallisten 4H-yhdistysten toimintaa.

4H on myös Facebookissa!

4H_logo_RGB300